Skip to main content
НАШИТЕ УСЛУГИ

Двоен Под

Нека ти разкажа за предимствата и изграждането на двоен под.

У дома е мястото,
където са любимите ни същества.

ремонт вкъщи

Функционалност на двойният под

Изграждането на двоен под е функционалност, която най-често се използва в офис пространствата, тъй като позволява лесно полагане на комуникациите, съответно лесно обслужване и поддръжка след това. Той има огромно приложение и в дома, въпреки че малко клиенти знаят това и го търсят като решение.

ремонт вкъщи

Монтаж на двоен под

Монтажа е бърз и дава възможност за лесна смяна на интериора чрез подмяна на плочите. Плочите на един под могат да бъдат:

  • Плочи за двоен под на вътрешни пространства – обикновено се използват плочи с пдч сърцевина и външно покритие от фолио, като върху тях се полагат мокетни плочи посредством лепило – фиксатор;
  • Плочи за двоен под на външни открити пространства – могат да бъдат гранитогресни, пдч панели с ламинатно покритие, пдч панел с пвц покритие.

Изграждането на тази настилка е вид сухо строителство, като се използват различни плоскости. Обикновеният им размер е 60 см. / 60 см.

Двоен Под
ремонт вкъщи

Предимства на двоен под

  • Ако пространството между плочите на един под бъде климатизирано, то разходът на елекроенергия ще се намали;
  • Двойният под позволява лесна адаптация към структурни промени на сградата. В този случай настилката не е компрометирана, а само леко се регулира;

Има много видове от гледна точка на материала, от който са изработени плоскостите. За дома и офиса препоръчваме двоен под от пдч, тъй като е с отлични товароносими характеристики, водоустойчив и негниещ. Баланса между цена и дълъг живот на изграденото съоражение е най-добър при двоен под от пдч.

По нетрадиционно, за сега, е изграждането на двоен под на открити тераси. Метода на изграждане е с плочи, поставени върху дистанционни крачета, като под тях пода на терасата е покрит с хидроизолация. Предимството на този метод в сравнение с обикновеното лепене на плочки е, че се намалява риска от увреждане на хидроизолацията, улеснява се сервизирането на сифони и воронки, както и не се изисква задаване на наклон.

Двоен Под
ремонт вкъщи

Използване на открити тераси

Изграждането на открити тераси е все още непопулярно сред нас като основните  причини за това са две:

  • технологията, която не е усъвършенствана от много майстори;
  • финансовото изражение на този вид ремонт ограничава клиентите да го избират като вариант, въпреки неоспоримите му предимства.

Мога да ти намеря майстор за всичко, включително и за под на открита тераса. Разбира се за всички услуги ще получиш гаранция.

Мога да те консултирам и да ти изготвя индивидуална оферта, ако ти предстои ремонт.

Свържи се с мен
АБОНИРАЙ СЕ

Използвай формата по-долу, ако си съгласен да ти изпращам специални предложения и новини

[mailpoet_form id=“1″]